LAN-info

Personal

Personalgruppen som består av vuxna (samt ungdomar som arbetar ideellt) arbetar med att hålla ordning och serva så att allt fungerar. Personalen sköter insläppet, kioskerna, spelturnerningarna, ordningen och det praktiska.

Ordning i lokalen

Endast deltagare med ”biljett” och personal som arbetar får vistas i lokalerna. Föräldrar får hälsa på om de anmäler sig vid insläppet.
Våra evenemang är fria från alkohol och droger. Sånt hör inte hemma i en lokal full med ungdomar och elektronik. Påverkade personer avlägsnas omedelbart och/eller polisanmäls. Alkoholmätare finns på plats.

Ytterdörren är stängd mellan kl 23 och kl 05. Alltså, ingen in och ingen ut under den tiden med undantag för en bensträckare utomhus fem minuter varje hel timme.

Säkerhet

Fria utrymningsvägar måste alltid finnas så blockera inte dörrar eller gångar mellan borden. Platserna måste hållas rena från skräp, packning och sånt som brinner lätt. Tändstickor, tändare och annan eld är förbjuden.
Det finns klädhängare på varje våning, så häng dina kläder där. Det är inte så praktiskt, vare sig ur brandsynpunkt eller trevnad att hänga kläder på stolen, lägga de på golvet eller över datorn.
Respektera avspärrningar. Har personalen låst en dörr, spärrat av en del av lokalen eller sagt till att dörrar inte får öppnas så ska detta respekteras.
Deltagande sker på egen risk. Du ansvarar själv för dina värdesaker och handlingar. Arrangören är inte ansvarig för stölder, sabotage eller olyckor du kan tänkas råka ut för. Alla lagbrott polisanmäls.
När man har roligt är det lätt hänt att man glömmer bort att kroppen även behöver sömn. Det finns tillgång till sovutrymme till viss del. Om man kan rekommenderar vi att man åker hem och sover lite under dagen. Det är ändå oftast kvällen och natten som är roligast. För lite sömn är inte bra för kroppen och man har mycket roligare när man är utvilad!
Om du äter någon medicin så kom ihåg att ta med så att det räcker under hela lanet. Om du behöver extra hjälp med att bli påmind om att du ska ta din medicin så fråga personalen om de kan hjälpa dig. Det är också bra att skriva en liten informationslapp om vilka mediciner som du behöver om någonting skulle inträffa. Denna lapp bör också innehålla kontaktuppgifter till målsman. Även om du fyller i detta vid anmälan känns det ändå bra om vi har det ännu en gång så vi vet vad som gäller om du skulle råka ut för något Tänk på att det är lätt att tappa tidsbegreppet när man sitter och spelar intensivt!

Din plats

Du får bara sitta vid platsen som du fått dig tilldelad. Det är inte tillåtet att byta plats med någon annan deltagare. Om du måste byta plats så kontakta personalen så löser vi det. Du får ta med dig en egen stol, men inga stora fåtöljer eller liknande.
Du skall hålla din plats ren från skräp. Skräp slängs i soppåsar som finns utplacerade i lokalen, och pant slängs i påsar avsedda för detta. Om det ligger större mängder skräp på din plats kommer personalen att be dig att städa den.
Stolar får inte användas ute. De är endast för inomhusbruk.

Ljudnivå

För allas trivsel gäller hörlurar, så ta inte med dig hemmabion. I lokalen finns högtalare vid scenen för utrop av info vid tävlingar och liknande. Vi tolererar inte gap och skrik och kan till och med kasta ut folk som inte uppför sig. Prata gärna med personalen om du upplever det stökigt.

El-försörjning

Du får 2 eluttag av oss (förgreningsdosa) som redan ligger framme och som räcker till din utrustning. Vid insläppet hämtar du en nätverks-kabel av lämplig längd om den inte redan är dragen..
El-försörjningen får bara användas till din datorutrustning, som får bestå av: en dator, en skärm och någon mindre grej, typ en mobilladdare. Det är förbjudet att koppla in t.ex. minikyl, kaffebryggare eller andra starka grejer. Om du är osäker så fråga personalen först.
Datorns chassi måste vara stängt och du får inte ha sidoluckan öppen, inga undantag. Du får inte mecka med datorn inne i lokalen. Bygg ihop datorn hemma istället.

Nätverk

Internet får användas fritt, men det är förbjudet att överbelasta uppkopplingen. Om din dator stör uppkopplingen så det påverkar andra deltagare så kopplar vi bort den från nätverket. Varje deltagare ska vara medveten om att avbrott och störningar under evenemanget kan uppstå i elförsörjning och datanätverk. Självklart försöker vi åtgärda eventuella problem efter bästa förmåga och så fort som möjligt, men störningen kanske inte beror på något i huset utan ligger utanför det som vi själva kan åtgärda.

Virus och hack

Vi vill absolut inte ha virus i nätverket så rensa datorn i förväg. Datorer med virus kopplas bort direkt. Det är förbjudet att attackera och störa andras datorer, med allt vad det innebär.

Mat & Förtäring

Det finns det tillgång till mikrovågsugnar.

LAN-kiosken håller öppet främst under natten och säljer mat i form av panpizza/piroger, läsk och godsaker till mycket förmånliga priser.
Det finns ett flertal pizzerior och andra matställen i närheten av S.t Olovsgården, så gå gärna dit och ät mat, så du orkar med.
Då det kan bli relativt varmt är det bra att dricka mycket vätska. Drick hellre vatten än stora mängder läsk/energidryck. Stora mängder koffein är heller inte bra för kroppen. Man har dessutom mycket roligare om man mår bra.

Turneringar & Tävlingar

Vi anordnar turneringar efter önskemål. Vi är väldigt flexibla av oss. Maila eller kontakta oss på annat sätt om du har ideer. Populära spel brukar vara Counter-Strike, CoD, LoL och WoW. Men man får så klart spela sitt favvospel också!

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to wordpress themes free, Download Premium WordPress Themes and wordpress 4 themes